topografische kaarten (stafkaarten) van Nederland en Belgie

Vietnam

Naam: Footprint Vietnam FOOT.425 ed. 5
Auteur: Claire Boobbyer
Uitgever: Footprint
Taal: Engels
ISBN: 9781906098131
Bindwijze: Paperback (boek)

Omschrijving:
From watery plains and mountain scenery to magical deserted beaches, noodle carts, and nouvelle cuisine—if you’re planning a visit to Vietnam then Footprint’s fully revised and updated guide will help you get the most out of this incredible country. Includes a war history and background section as well as all the best places to eat and sleep. Also provides all you need to know about navigating communist bureaucracy with a sense of humor.

UITVERKOCHT

Bekijk hier goede alternatieven

 

Naam: Reisgids Vietnam Dominicus reeks
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Taal: Nederlands
ISBN: 9789025739102

Omschrijving:
Aantal pagina's: 255 Fysieke vorm: Boek Bindwijze: Paperback
Vietnam staat gelukkig niet meer synoniem voor oorlogsgeweld. Integendeel het land is in opkomst als toeristische bestemming sinds in 1986 een succesvol hervormingsbeleid in gang werd gezet en de grenzen voor westerse toeristen open gingen. Vietnam is een zeer afwisselend land met boeiende steden, tal van tempels en pagoden, prachtige berglandschappen, met palmen omzoomde stranden en unieke historische overblijfselen. Het klimaat varieert van tropisch warm in het zuiden tot winters koud in de bergen van het noorden. Er zijn miljoenensteden als Ho Chi Minh-stad en Hanoi, maar ook kleine boeren- en vissersdorpjes. Opmerkelijk is de verscheidenheid aan bevolkingsgroepen; behalve etnische Vietnamezen en Chinezen wonen er meer dan vijftig minderheidsgroepen. Dit alles staat borg voor een onvergetelijke ervaring. Na uitgebreide informatie over de bevolking, geschiedenis, cultuur en politiek behandelt deze gids Ho Chi Mingh-stad - het vroegere Saigon - de landelijke Mekongdelta, het pittoreske heuvelstadje Dalat, de populaire badplaats Nha Trang en de historische havenstad Hoi An. De oude keizerstad HuT contrasteert fraai met de moderne havenstad Danang. In het noorden liggen de sfeervolle hoofdstad Hanoi en het karstlandschap van Halong Bay. Al deze bezienswaardigheden worden aangevuld met betrouwbare praktische informatie, mooie foto's en duidelijke kaarten.

UITVERKOCHT

Bekijk hier goede alternatieven

 

Naam: Vietnam en Angkor Wat
Uitgever: Capitool (Van Reemst)
Taal: Nederlands
ISBN: 9789047518648
Omschrijving: Vert. van: Vietnam and Angkor Wat.
London : Dorling Kindersley, cop. 2007. - (Eyewitness travel guides). - Omslagtitel: Vietnam & Angkor Wat. - Met reg.
Vertaler: Michiel Gussen
Uitgeverij: Van Reemst
312 pagina's, Formaat: 23 cm. 2008


Beschrijving

Prachtig geïllustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids.

De reisgids Vietnam Angkor Wat is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfotos en praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere.De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto"s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer.Capitool laat je de wereld zien!


Meer info en bestellen!

 

Naam: Wereldwijzer Vietnam
Uitgever:
Elmar
ISBN: 9789038917504
Taal: Nederlands

Omschrijving:
344 pagina's
12.5 x 21 cm
paperback geïllustreerd in kleur
Vanaf de vroege jaren negentig van de vorige eeuw is Vietnam nogal plotseling in de belangstelling gekomen als nieuwe en relatief onontdekte reisbestemming. En terecht, want het is een ongekend mooi en opwindend land met een open en vriendelijke bevolking. Sinds de overheid de strakke teugels gevierd heeft en Vietnam is toegetreden tot de vrije markteconomie is het hard gegaan met de ontwikkeling, maar er is nog een lange weg te gaan en van platgetreden paden is nog lang geen sprake. Als er ooit een moment was om Vietnam te bezoeken, is het nu. De mogelijkheden zijn bijna grenzeloos. Magische namen als Saigon en Hanoi komen binnen handbereik. Maak een lange reis vanuit de groene Mekongdelta noordwaarts langs beroemde kustplaatsen als Nha Trang en Danang naar Hanoi, of door de spectaculaire bergketens langs de grens met Laos en China. Stap achterop een xe om, de bromfiets, hét vervoermiddel bij uitstek, proef een verrukkelijke pho, noedelsoep. Bezoek de keizerstad Hué, waan je in sprookjesachtig Hoi An als in de 18e eeuw, en vergaap je aan het surrealistische landschap van Halong Baai. Maar bovenal: ontmoet de bevolking van Vietnam, gehard door eeuwenlange oorlog en bezetting, en ontdek hoe hartelijk en gastvrij een land kan zijn.

Meer info en bestellen

 

Naam: Kaart Zuid-Vietnam (Mekong Delta met Cambodjaanse deel)
Uitgever: ITM
Taal: Engels
ISBN: 9781553415879

Omschrijving: SchaaL: 1:550.000
Phnom Penh/ Zuid-Vietnam: Fraaie, relatief gedetailleerde overzichtskaart. Veel kaarten uit deze serie hebben op de achterkant plattegronden van de belangrijkste plaatsen. ITM geeft onder andere veel kaarten uit van landen en gebieden die door andere uitgevers nogal eens over het hoofd worden gezien. In rode tekst staat op de kaart - daar waar van toepassing - vaak enige toeristische informatie. Zie hiernaast een voorbeeld van een deel van de kaart. 2007.

Meer info en bestellen

 

Naam: Noord Oost Vietnam & Stadsplattegrond Ha Noi (Hanoi)
Uitgever: ITMB International Travel Maps
ISBN: 9781553416401
Taal: Engels
Omschrijving: Editie 2007
Northeast Vietnam & Stadsplattegrond Ha Noi
Overzichtelijke stadsplattegrond met register, schaal 1:18.000 en een kaart van een deel van Noord Vietnam op schaal 1:500.000


Meer info en bestellen

 

Naam: Kaart Vietnam - Laos - Cambodja
Uitgever: Freytag + Berndt
ISBN: 9783707907773
Taal: Engels, Duits
Omschrijving: SchaaL: 1:1.000.000
Dubbelzijdig bedrukte kaart, met plaatsnamenregister. Heldere cartografie. 2006

Meer info en bestellen

 

Literatuur over Vietnam

Naam: De Overwinningstuin van oom Ho
Auteur: Marco Baars
Uitgever: Uitgever GOTTMER
Taal: Nederlands
ISBN: 9789025742478
Bindwijze: Paperback (boek)

Omschrijving:
In De overwinningstuin van oom Ho reist Marco Baars door Vietnam. Zijn tocht vangt aan in Ho Chi Minh-stad (het voormalige Saigon) en eindigt in de hoofdstad Hanoi. Met een scherp oog voor detail beschrijft hij de turbulente en gewelddadige geschiedenis van Vietnam in vooral de laatste helft van de vorige eeuw. Baars stuit op de sporen van de geschiedenis in de hoofden van de getuigen en in het tropische landschap. Aan de hand van gesprekken met Vietnamezen krijgen we zicht op de veerkracht van deze kleurrijke maatschappij die vooral de laatste decennia in snel tempo grote veranderingen doormaakt. Ook in Vietnam staat de communistische leer onder druk en worden tal van experimenten toegestaan die op kapitalistische leest zijn geschoeid. Een land waarin de tragiek van de Vietnamoorlog hand in hand gaat met een enorme en bewonderenswaardige wilskracht om te overleven. In De overwinningstuin van oom Ho - Amerikaanse journalisten noemden het land vaak zo in de laatste jaren van de oorlog - zien we Vietnam en de Vietnamezen door de nieuwsgierige en verbaasde ogen van de westerse reiziger. Marco Baars publiceerde eerder over zijn reizen door de voormalige Sovjet-Unie, Indonesië en de Verenigde Staten. Als docent, journalist en reisleider kijkt Marco Baars steeds achter de toeristische façade van het land waar hij woont en werkt.

In “De overwinningstuin van Oom Ho” geeft Marco Baars een beeld van zowel het verleden als het heden en beschrijft hij de gebeurtenissen die eindelijk leidde tot het huidige Vietnam. Bijgestaan door prachtige; kleurrijke en haarscherpe foto's laat hij hierbij een indruk achter op de lezer die, zonder het er ooit geweest te zijn, het gevoel krijgt het land al jaren te kennen. Voor de lezer en/of reiziger die liever wat dieper op het land in gaat is het een must have die je zeker bij blijft!

Mocht je eraan denken op vakantie te gaan naar Vietnam, dan is ‘De overwinningstuin van Oom Ho’ een boek dat je zeker gelezen moet hebben. Maar ook als je Vietnam al eens bezocht hebt, is dit een boek dat alle herinneringen weer opfrist. Door de vlotte en soms humoristische manier van schrijven, de prachtige foto’s en mooie verhalen neemt Marco Baars je mee naar een land met een veelbewogen geschiedenis en een bijzondere cultuur. ‘De overwinningstuin van Oom Ho’ is een erg prettig boek om te lezen en mag bij de echte reiziger niet in z’n boekenkast ontbreken.

Meer info en bestellen

 

Naam: Reisverslag Vietnam, Cambodia & Laos (Tread Your Own Path)
Uitgever:
Footprint Handbooks
Auteurs: Claire Boobbyer, Andrew Spooner en Jock O'Tailan
ISBN: 9781906098094
Taal: Engels
Omschrijving: Tweede editie
From the Mekong Delta to the Chinese border in Northern Laos, Footprint's "Vietnam, Cambodia and Laos" is the first guide of its kind to these three southeast Asian countries. Packed full of tips for you to get the best from Southeast Asia, whether on a career break, retirement jaunt or adventure packed holiday. Experience Angkor Wat, the strangeness of the Plain of Jars, travel on a bamboo train and visit the Perfume Pagoda. With an extensive planning section and suggestions for getting off the beaten track, this guide will help you get the most from this fascinating region.

Bekijk een goede alternatief

 


Meer van Vietnam? KLIK HIER